Как да организираме вашата мечтана сватба

Независимо дали вече сте попълнили папка с информация за всяко събитие, от годежното парти до медения месец, или започвате от нулата, ще имате само около 13 месеца, за да организирате вашата сватба и прием. Откъде трябва да започна?

Вземете решение за дата.

Това е страхотен метод за стартиране на процеса на планиране, тъй като може да ви насочи в правилната посока – например на открито срещу на закрито. Популярни места и доставчици и фотографи, изпълнители и диджеи може да се разпродадат месеци предварително. Работата назад от крайната дата, за да определите приоритетите кои задачи трябва да бъдат изпълнени незабавно, ще ви помогне да останете на път и да избегнете паника.

Изберете вашите цветове

Друго ключово решение задвижва други важни колела за планиране, като покани, цветя и облекло за булчинско парти. Красиви приглушени пастели – Карибско море или бледо, бледо зелено шам-фъстък – са сватбените цветови палитри, които виждам за пролетта и лятото. Помислете за наситено, тъмно зелено или любимата ми комбинация от далия червено и шиферно сиво за есенно-зимна сватба. Също така обожавам бежови цветове като тъмнокафяв, гъба и крем. Вземете няколко образци боя от местния магазин за хардуер, за да ви помогнем да визуализирате цветовете си.

Съвет: Изборът на дата на сватбата и цветовата палитра са два от най-ефективните методи за започване на подготовката.

Създайте своята цялостна визия

Модерен? Традиционно? Романтичен? Реколта? Точно като избора на цветове, наличието на ясна визия ще ви помогне при проектирането на покани, избора на декор и добавянето на лични нотки.

Заобикаляща среда

Изберете място, което най-добре представя вас и вашия годеник.

Потърсете среда, която отговаря на вашия вкус, независимо дали е официална бална зала или навън сред природата, в лозе или на плажа.

.

Роклята

Започнете да пазарувате, след като вашата дата бъде определена. Намирането на „този“ (и да отидете за последващи приспособления) отнема време, така че започнете да го зачертавате от списъка си със задачи възможно най-скоро. Роклята с много нисък гръб е тенденция, която обожавам, и е още по-зашеметяваща, когато се съчетае с дълги, висящи на гърба колиета.

Направете стратегия за красота

След като изберете роклята си, помислете за светлата коса и козметиката, която да допълни стила ви. Вземете препоръки за фризьор и гримьор от приятели и започнете да експериментирате: нагоре или надолу? Избелването на зъбите е популярно сред булките, които искат перфектна усмивка. Много от моите булки сега го извеждат на следващото ниво с лечения като Invisalign clear aligners, които са ясни алайнери, които дискретно изправят зъбите, без повечето други да знаят, позволявайки ви да се усмихвате свободно при всеки повод, водещ до големия ден и след това. Опитайте един или два нови фитнес класа. Ако се опитвате да отслабнете, нова рутинна тренировка може да бъде фантастична мотивация.

Изпратете поща на охлюв

Той е класически, конвенционален и елегантен. Опитайте се да изпратите отпечатана покана до всичките си гости, независимо от това колко разбирате в технологиите или сте внимателни към околната среда. (И не забравяйте да изпратите писмени благодарствени бележки, когато пристигнат сватбените подаръци.)

Снимките остават за цял живот.

В резултат на това е изключително важно да изберете някой, който да фотографира спокойно в стила, който желаете. По-малко традиционната, по-журналистична сватбена фотография в момента е популярна, като фотографите заснемат не само булчинското парти, но и уникални елементи като бижута, обувки, копчета или дантела върху роклята. Снимките в близък план с естествени емоции са много популярни. Уверете се, че вие ​​и вашата усмивка сте готови за камера, защото “селфитата” и бързото споделяне в социалните медии със сигурност ще бъдат характеристика на вашия сватбен ден.

Забавление

Не отрязвайте ъглите тук. Вашите посетители ще оценят превъзходен DJ, група или други вълнуващи дейности. Една област, която събира хората заедно и създава моменти, които всички ще запомнят дълго след празника, е забавлението.

Помощ при наемане

Дори ако сте планирали внимателно всеки детайл (ууу!), делегирането на логистиката за деня на координатор в големия ден може да гарантира, че вашата визия ще бъде реализирана, като същевременно ви позволява да се отпуснете и да се насладите на гостите си. Наздраве!