Как да се борите и да спасите брака си

Трябва да има някакъв начин да подобрите брака си, защото той не може да продължи по начина, по който е бил. Това ли е нещо, за което мислите все по-често напоследък? Е, надяваме се, че следната информация ще ви помогне да научите как да спасите брака си.

Това са трудни времена, в които живеем и браковете не са непознати за болката и страданието. Съпрузите са изправени пред предизвикателството да запазят работата си и здравия си разум. Въпреки че много двойки отказват да се изправят пред това, те са над главите си със задължения по кредити и заеми и са на едно уволнение или медицинско бреме от финансов крах.

За съжаление, за много двойки стресът от ежедневието оказва влияние върху брака им и ако не положат малко усилия да спасят брака, разводът ще стане реалност. Радвам се, че сте избрали да направите нещо по отношение на брачната си ситуация, защото повечето бракове могат да бъдат спасени, ако им бъде даден правилният фокус. Можете да спасите брака си, ако вие и вашият съпруг направите няколко промени във връзката си.

Чудили ли сте се някога защо някои семейни двойки изглежда се разбират през цялото време, а други семейни двойки никога нямат добра дума, нежно докосване или романтичен поглед?

Дали щастливата двойка просто изглежда идеално един за друг?

Възможно ли е единият съпруг да е доминиращ, а другият да е покорен и по този начин да има баланс или мир и хармония?

Може би просто двамата съпрузи са посветени на това бракът им да работи и по този начин се раздават безкористно един на друг, поставяйки интереса на своя съпруг пред своите.

Честно казано, единственото нещо, което двойките, на които им е по-лесно да бъдат щастливо женени, не правят, е да седят и да се надяват да имат по-добър брак. Няма късмет или шанс да бъдеш щастливо женен. Необходими са съзнателни стъпки и действия, за да подобрите брака си. Не е по-различно от опитите да станете по-добър служител или тенисист. Изисква се фокус и ангажираност. Освен това трябва да бъдете честни и да не бъдете прекалено отбранителни, когато представянето ви като съпруг е под въпрос. С други думи, трябва да имате дебела кожа, за да сте в постоянно подобряваща се брачна ситуация.

Единственото нещо, за което съм бил виновен през годините и капанът, в който виждам да попадат други семейни двойки, е самодоволството. Много е лесно да се почувствате комфортно с брачната си ситуация и да приемете, че сте достигнали върха на планината и да мислите, че можете просто да се насладите на брега. Това, което пропускате да осъзнаете е, че бавно се подхлъзвате надолу по планината и ако не спрете плъзгането, ще бъдете на дъното, преди да сте го осъзнали. След като бракът ви падне в долината, е необходима много повече работа, за да се върнете на върха на планината. Добрата новина е, че можете да спасите брака си, дори ако е в долината.

Ще споделя набързо няколко точки, които можете да обмислите, за да ви помогнат да спасите брака си, както е посочено по-долу. Аз го наричам ЛЮБОВ!

L – Нека вашият съпруг почувства любовта.

Един от начините да промените брака си е като давате на съпруга си да знае колко много го обичате всеки ден с думите и действията си. Няма по-добро влияние за подобряване на връзката ви от това вашият съпруг да се чувства желан, оценен и обичан. Опитайте се да казвате и правите любящи и мили неща всеки ден и в крайна сметка вашият съпруг ще ви отвърне с любовта.

O – Отворете ума, очите и ушите си.

Много често, когато се появи самодоволство, е лесно за съпрузите да станат затворени и студени в брака. Вашият съпруг вероятно ви дава редица улики всеки ден за това какво е важно, какво не е наред и как можете да направите живота си малко по-лесен. Слушайте и обръщайте внимание на уликите и се възползвайте от шанса да направите положителна промяна за вашия съпруг и да помогнете за спасяването на брака ви.

V – Ценете съпруга си като злато.

Имало едно време вашият съпруг означаваше света за вас. Бихте дали живота си, за да спасите съпруга си. Сега ще трябва да помислите два пъти дали да дадете халба кръв за него или нея. Вашият съпруг все още е същият човек, когото някога сте третирали като кралска особа. Намерете начин да погледнете отвъд промените във външния вид и може би неприятните или досадни навици и отново ценете съпруга си като злато. Да се ​​научите да обичате съпруга си безусловно е избор, а не чувство. Изберете отново да се отнасяте към съпруга си като към принцеса или принц и ще имате по-голям шанс да спасите брака си.

E – Установете брака като основен приоритет.

Едно от нещастните неща, които се случват в брака, когато житейският натиск ви сполети, е, че връзката ви остава на заден план. Ако искате наистина да спасите брака си, трябва да установите правилния приоритет, който е да поставите брака си на върха. Защо не седнете със съпруга си и не постигнете споразумение, което просто гласи, че вашият брак е основен приоритет и че всички решения или действия трябва да вземат под внимание връзката ви.

Има един прост въпрос, който трябва постоянно да си задаваме: „Тази стъпка, действие, избор, който правя, полезни ли са или вредят на брака ми“?

Надявам се, че имате подновена надежда и енергия да научите как да спасите брака си от удар на дъното или да го обърнете, ако сте в долината. Нито един брак не си струва да се откажете от него, стига да има мъничка готовност да разрешите брачните си проблеми.

Следващи стъпки?

Не знам колко сте ангажирани вие и вашият съпруг да спасите брака си, но знам, че трябва да започнете отнякъде. Надявам се и се моля днес да е началото на преобръщането и подобряването на брака ви. Можете да прочетете повече тук, Спасявайки брака си днес, и да научите как да се борите за брака си.