Планиране на вашата мечтана сватба с бюджет

1. Създайте своите безплатни покани

Не е лесно да се повярва, че няколко десетки листа хартия могат да ви върнат стотици долари. Много двойки са изненадани да открият колко струват традиционните покани за сватба.

Тъй като светът вече е дигитален, можете да правите голяма част от планирането на вашата сватба безплатно. Изработването на вашите сватбени покани има предимството, че ви позволява да ги персонализирате според вашите лични предпочитания. Можете да персонализирате външния вид с любимите си изображения, цветови схеми, шарки и текст.

Тези безплатни шаблони за покани ви дават пълен контрол върху начина, по който ги доставяте. Можете да ги отпечатате у дома или в печатница или да ги запазите като изображение, което да споделите в социалните медии или чрез текстови съобщения.

Имейлът е друга популярна и рентабилна опция за доставяне на тези покани. Можете да следите всичките си онлайн отговори, без да проследявате хора, за да видите дали са получили писмото ви по пощата.

2. Избягвайте най-натоварените сватбени сезони и дни.

Когато настъпи пролетта, всички са изпълнени с радост. Тъй като местата за сватба са наясно, че по-топлите месеци са по-желани за двойките, те могат да ви таксуват повече.

Юни до септември са най-известните месеци за сватби, а има и значителни увеличения около важни празници, като Коледа. Ако сте готови да направите компромис, изборът на по-малко популярни дати може да ви спести пари.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, когато планирате сватбата си, е, че съботата е най-скъпият ден от седмицата. Събота е разумен избор, защото повечето хора имат почивни дни от работа. Въпреки това, ако вашата сватба е местна, неделна сватба може да бъде планирана за част от цената.

3. Стеснете кръга на гостите си

Това предложение може да е най-трудно за следване, защото не искате да навредите на чувствата на никого. От друга страна, рязането на един човек може да спести стотици долари. Помислете колко пари можете да спестите, като намалите списъка с гости от над сто на няколко десетки.

Това може да изисква малко интроспекция, но трябва да сте честни със себе си. Наистина ли е необходимо съседът, на когото махате няколко пъти седмично, да присъства на най-личното ви събитие?

Докато повечето хора разбират сватбените разходи, някои хора може да приемат пропуска си лично. Ако някой е обиден, можете да се извините и да обясните, че можете да си позволите малка сватба само за близки членове на семейството.

4. Отидете на бюджетно пазаруване

Всяка жена може да признае, че желае сватбени рокли, които струват повече от превозно средство. Въпреки че е прекрасно да фантазирате за себе си в модна рокля, може да намерите подобни прекрасни рокли за много по-малко другаде.

Поради високите си цени, магазините за булчински и мъжки дрехи не трябва да са единствената ви спирка. Струва си да разгледате стелажите им за продажба, за да видите дали има изгодни сделки.

Ако не можете да намерите нещо, което отговаря на вашия бюджет, ще трябва да проявите изобретателност. Въпреки че магазините за скъпоценни стоки може да не са първото място, което ви идва на ум, когато търсите сватбена рокля, те имат висококачествени опции.

H&M, Forever 21 и Charlotte Russe са само някои от многото бюджетни марки, които предлагат официални дрехи.

5. Купете сезонни цветя от местен цветар.

Много жени имат любими видове цветя. Въпреки това, ще трябва да платите повече, ако вашите най-добри избори не са в сезон по време на вашата церемония.

Тъй като транспортните такси са включени в цената ви, за предпочитане е да пазарувате на място и през сезона. Цветята, отгледани във вашия град и откъснати през тази седмица, няма да ви оставят назад нито ръка, нито крак.

Местните компании винаги оценяват вашата подкрепа. Ако имате късмет, те дори могат да ви предложат отстъпка.

6. Помислете за страхотното на открито за евтино място за сватба

Когато става въпрос за места за сватба, по-добре е да стоите далеч от очевидните места, известни с техните приеми.

Вместо това опитайте да проведете сватбата си в близък парк или на друго открито място. Не пречи да попитате дали бизнес със страхотна външна обстановка, който не рекламира сватбени услуги, ще побере вашето събиране.

Друго предимство на плажна, планинска или градинска сватба е, че природата се грижи за декора. Въпреки че времето може да е непредсказуемо, събитие на открито може да ви спести пари за места и декор.

7. Работете като барман

Място на плащане за открит бар с барман; зареждането на вашия бар ще ви спести пари. Можете да изберете любимите си алкохолни напитки и сумата, която искате да похарчите за всяка бутилка. Въпреки че евтиният алкохол има лошо име, добре е да знаете, че има много страхотни марки с висок клас вкусове.

Гостите също така ще оценят възможността да правят напитките си точно така, както искат. Имайте предвид, че не всеки ще консумира алкохол. Можете допълнително да намалите сметката си, като давате безалкохолни напитки като газирани напитки и сокове.

8. Направете музикален плейлист за сватба

Диджеите са забавни, но могат да бъдат скъпи. Може да имате неограничено количество музика с толкова много безплатни или евтини приложения за стрийминг на музика и също така може да избегнете всякакви неприятни мелодии, които DJ може да има при ротация, защото вие отговаряте.

За да направят съдържанието си безплатно, няколко доставчици използват реклами. Ако искате да предотвратите това, можете да се регистрирате за безплатна пробна версия, която включва всички функции за пълно членство. Няма да ви се налага да харчите нищо и няма да губите време с досадна реклама, ако използвате тази техника.

9. Как да спестите пари за кетъринг: всичко е свързано с комуникацията

Макар че е възможно да спестите пари, като създадете торта и сглобите закуски за пръсти, приготвянето на обилно ястие за всеки гост е амбициозно.

Ако вашата сватба е спокойна, помислете за сервиране на евтини парти ястия, като пица. От друга страна, повечето двойки обичат да имат официални вечери, приготвени от опитни готвачи.

От решаващо значение е да посочите бюджета си предварително, когато говорите с местни кетъринг компании. Тъй като кетърингът е конкурентна индустрия, повечето фирми с радост ще направят отстъпки, за да отговарят на вашия бюджет.

Можете също да попитате любимия си местен ресторант колко би струвало да обслужите броя на хората в списъка ви с гости. Тъй като местните фирми ценят лоялността на клиентите, те могат да включват други безплатни или да подобрят кухнята без заплащане.

10. Направете своята сватбена украса

Ако решите да резервирате място за сватба, което предлага ол инклузив пакети, трябва да изберете най-евтиния. Въпреки че тези по-скъпи решения намаляват стреса, вие сте надценени за удобство.

Независимо дали правите църковна сватба, сватба в градината или сватба в селски клуб, опростяването на декорацията е жизненоважно.

Отиването в занаятчийски магазин като Michael’s и разглеждането на техните разпродажби е един от най-добрите начини да спестите пари. Ще има много прекрасни декори, които да окачите по стените, да подредите като централни елементи на масите и да ги поставите в цялата стая, за да създадете настроение.

Можете също да използвате осветлението във ваша полза. Дори ако вашата сватба не се провежда през зимата, белите коледни светлини могат да се използват за създаване на магическа атмосфера. Тези светлини не само са евтини, но може дори да не се наложи да купувате такива, ако вземете няколко от приятели.

11. Как да изберем сватбени пръстени, без да посещавате магазин

Магазините за търговия на дребно имат репутацията на безлични и скъпи. Знаете ли, че частните доставчици в Etsy продават ръчно изработени брачни халки по поръчка?

Можете да пазарувате онлайн, за да намерите най-големите отстъпки, ако знаете размера на пръстена си. Пазаруването с партньора ви може да бъде забавен начин да се свържете и да научите за предпочитанията на един друг. Никога няма да ви се налага да влизате в магазин за бижута и да се чувствате принудени да купувате най-скъпите парчета.

12. Използвайте този хак, за да си изядете тортата и да я изядете също

Един от най-вълнуващите аспекти на сватбите е сватбената торта. Всички се радват да виждат щастливи младоженци да позират пред масивна сватбена торта.

Неприятната реалност е, че приготвянето на прекрасна торта може да отнеме няколко дни. Не се притеснявайте, ако искате зашеметяващ дисплей за торта, а този брилянтен DIY проект ще ви спести време и пари.

Хората никога няма да разберат, че е фалшиво, ако подредите нива от стиропор или картон и го украсите като торта. Можете да накарате картона да изглежда вкусен с тези опитни методи за декориране на сватбена торта.

Поставете истински слой торта върху другите нива, ако искате да направите снимки, разрязващи сватбената си торта като двойка. Можете да предложите на гостите си купена от магазина торта, след като бъде пренесена в кухнята за покриване. Можете да закупите достатъчно торта, за да нахраните всичките си близки, без да нарушавате бюджета, ако пазарувате в магазин на едро като Sam’s или Costco.

13. Вместо сватбени подаръци, поискайте пари.

Всички сме научени, че обсъждането на парите е недоброжелателно. Преди няколко десетилетия може би е било необичайно да се искат пари в брой вместо сватбени подаръци. Въпреки това, все повече двойки изпитват финансови затруднения при плащането на сватбите си в днешната среда. Това означава, че искането на финансова помощ вместо нежелан подарък вече не се счита за неучтиво.

Въпреки че искането може да изглежда странно в началото, много хора с удоволствие ще се съобразят. Много по-лесно е да дадете пари, отколкото да изберете идеалния подарък.

14. Правете безплатни благодарствени карти, за да спестите пари

Тъй като всяка сватба започва с покана, естествено е да завършите с благодарност. Благодарствените бележки са чудесен начин да разсъждавате върху сватбения си ден и това е нещо, което вашите посетители ще оценят.

Тези безплатни поръчкови благодарствени карти могат да бъдат отпечатани у дома, в печатница, споделени онлайн като висококачествено изображение или изпратени по имейл. Създаването и изпращането на пакет от основни благодарствени съобщения отнема само няколко минути. Съставяйки персонализирана благодарност, забелязвате, че може да сте много ефективни, ако имате повече време.