Направете сватбен план

Веднага след годежа  решете датата на сватбата

Има хора, които наистина искате на вашата сватба. Уведомете ги възможно най-много, че трябва да отделят датата за вас. Ако сватбата ще включва пътуване и нощувка за гости, важно е да ги уведомите възможно най-скоро. За вас ще бъде полезно да получите ранни отзиви за това кой може да  не  може да присъства на сватбата.

Определете бюджета си

Вашият бюджет е най-голямото решение за сватба, което трябва да вземете след самото решение да се ожените. Обмислете гамата от проекти, от които се нуждаете или искате да се заемете през първата си година от брака: меден месец, купете къща, създайте семейство, започнете или продължете след средно образование, купете кола, пътувайте. Изчислете цената на тези проекти. Сватбените разходи ще се конкурират с тези други проекти. Изчислете парите, които ще имате от всички източници за сватбата и другите ви проекти. Това ще помогне да се установи максималната сума пари, която можете да похарчите за сватбата. От това изчисление ще последват всички други решения за харчене за сватбата. Страшна идея е да вземете пари назаем от който и да е източник за вашата сватба.

Изберете вашата булчинска партия.

Има стотици подробности, свързани с планирането на сватбата и преминаването през сватбения ден. Вашето булчинско парти може да бъде огромна помощ при справянето с тях. Всичко от проследяването на RSVP до вдигането на цветята може и трябва да бъде делегирано. Може ли всеки член на булчинската партия да си позволи рокля на шаферка или смокинг? Всеки член на булчинската партия физически ли е достатъчно здрав и достатъчно зрял, за да поеме отговорностите? Бъдете обективни.

Изберете вашата тема. [модерен, реколта, класически, селски, съвременен и др.]

Това е вашата сватба. В рамките на разумното и в границите на добрия вкус трябва да имате това, което искате, независимо кой ще плати някои от разходите. Имайте вяра в собствената си преценка и вкус.

Първа сесия за преглед и планиране

Всичко по-горе трябва да се случи почти веднага. След като изравните тези 4 основи на сватбата си, това, което следва, са приблизителни времеви рамки за всичко, което да последва. Купете свързващо вещество, перфоратор и раздели за индексиране, за да съберете и организирате тези подробности. Стартирайте лист за разпространение, за да проследите всички разходи. Това е вашият сватбен план. Проверете го и го актуализирайте често.

12-18 месеца извън  –  Церемония Местоположение

Вашият доставчик на храни може да има предложения за това къде да се проведе вашата церемония. Може би сами сте виждали красиво място. Тъй като много двойки вече не се женят в църква, много места за прием имат “параклис” или допълнителна зона за сватбена церемония,. Сватбена арка, украсена с цветя, може да накара церемонията да се оформи почти навсякъде, където пожелаете. Ще разрешат ли ботаническата градина или общественият парк сватбени снимки? С какво зареждане? Какво представлява план Б в случай на дъжд?

Място на рецепция / доставчик на храна

Този избор ще бъде функция на редица неща: колко гости имате, колко далеч трябва да пътуват, какъв вид сватба (коктейл, покритие и т.н.), вашия бюджет и какво харесвате и двамата.

Броят на сватбите в почти всяка част на страната е по-голям от броя на наличните красиви места за прием. Това означава конкуренция за местата и покачване на цените на пазара на продавача. (Нарича се търсене и предлагане). Ще позволи ли място за външен доставчик? Външният доставчик ли се таксува за разрешение да сервира храна там? Има ли кухня, която кетърингът може да използва, или храната ще бъде донесена на вече приготвеното място часове преди вечеря? Ще трябва ли да бъде създадена кухня на място? Климатизирано ли е мястото? Има ли достатъчно тоалетни, чек и рафтове със закачалки, паркинг?

За сватби на открито, ресторантьорите трябва да имат списък с красиви и функционални места. Помислете за сватбата си в имот на приятел или роднина. Тъй като сватбите във фермите и сватбите в страната стават все по-популярни, помислете за места в селските райони, които Министерството на храните и земеделието или местен 4H клуб може да предложи.

Вилните сватби на далечно езеро са по-отдалечени. Помислете за опита на вашия доставчик на храна, за да осигурите услуга далеч от утъпкания път. Колко добре са оборудвани за кетъринг извън обекта? Как местоположението ще повлияе на необходимостта от нощувка? Ще ви трябва ли късно вечерен транспорт между вилата и хотелите? Има ли нощувки със закуска в района, където гостите могат да останат близо до сватбата? Може ли сватбата да се проведе в такава кръчма, вместо на вилата? Паркингите и тоалетните са от решаващо значение за сватбена вила, както и потенциалът за напрегнати съседски отношения поради задръстванията в трафика, нарушението и шума късно през нощта.

DJ и / или група

Вашият избор на музика ще бъде голяма част от начина, по който ще се превърне вашето тържество. Ако музиката е твърде силна, възрастните гости ще си тръгнат рано. Ако изберете грешен жанр музика за вашата демографска група, не е забавно. Преди да изберете диджей, попитайте дали можете да се отбиете на събитие, за което той върти мелодиите. Ще получите доста добра идея, ако този DJ е за вас. Същият процес на подбор се прилага за група. Посетете събитие, където те ще играят .. Поискайте препоръки и установете твърди основни правила относно времето на пристигане / настройка, употребата на алкохол или наркотици преди и по време на събитието, дрес код, флирт, електрически и космически нужди, честота и продължителност на почивките . Планирайте списъка си за игра. Ще трябва да нахраните диджея или членовете на групата (и всеки друг помощен персонал, който наемете за сватбата). Уверете се, че кетърингът предвижда това на договорена цена.

Фотограф

Повечето фотографи имат портфолио, което можете да видите, за да добиете представа за техния стил. Пакетите с определена цена са добра идея, дори ако не сте съобразени с бюджета. Дайте на вашия фотограф копие от графика на сватбения ден и се уверете, че той / тя може да се придържа към него. Повечето закъснения на сватби са резултат от фотограф, който изостава и не може да спре да прави още един кадър. Ще забавите останалата част от сватбата, ако оставите фотографа да поеме графика. Гостите ви ще чакат.

Видеооператор

Приятно допълнение към вашите сватбени спомени.

9-12 месеца

Сватбена рокля

Понякога булките ПЪРВО избират сватбена рокля. Но по-често други фактори като тема, местоположение, време на годината и забавления влияят върху решението за обличане. Може да не е вашата мечта да си купите сватбена рокля, която някой друг е носил преди, но потенциалните спестявания са значителни. В края на краищата ще носите тази рокля, но веднъж. От друга страна ще го видите на снимки на сватбата до края на живота си. Имате право да бъдете красиви в деня на сватбата си.

8-10 месеца

Шаферски рокли

Ако можете, вземете всички момичета заедно за цял ден на разузнаване на рокли. Имайте предвид бюджетите и се насочете към стил, който ще ласкае различни типове тяло. Няма извинение никой от членовете на сватбеното тържество да се облече като тарт.

6-9 месеца

Облекло за младоженци

Доста често младоженецът ще вземе наетия си смокинг БЕЗПЛАТНО, тъй като сте поръчали толкова много тоалети.

Сватбени цветя

Уверете се, че имате предвид бюджета, преди да видите вашия цветар. Пакетите са винаги на разположение и има голям диапазон в цената, в зависимост от вида на избраните цветя и сложността на аранжировката. Направете списък на всички, които ще се нуждаят от цветя този ден, за да не забравите никого. Има ли цветя за всяка маса за гости, заглавна маса, бюфет или други маси? Ако сватбата ще бъде на имот, който вашето семейство притежава, може ли градината да бъде планирана една година преди сватбата да съвпада с растителни цветя, които цъфтят навреме за сватбата?

Централни елементи

Ще ви е необходима приблизителна представа колко гости присъстват. Това ви казва колко маси ще се нуждаят от централни елементи. Въпреки че високите централни елементи са поразителни, те могат да затруднят гостите да се видят помежду си. Опитайте с ниска, проста аранжировка, която добавя цвят, но не заема твърде много място на масата. Това е от решаващо значение за поднос или услуга в семеен стил.

За селски или вилни сватби централните парчета, направени от брезова кора, дърво или естествени влакна, могат да бъдат очарователни. Не забравяйте да вземете предвид цветовете на спално бельо, цветя, рокли. Централните части трябва да допълват тези елементи. Можете ли да направите централните парчета сами с помощта на приятелите си?

Декорации

Ако планирате сложна тематична сватба, може да се нуждаете от помощта на професионален сватбен декоратор. Тези професионалисти имат достъп до реквизит и материали, които може да имате проблеми с намирането. За прости декорации, като тюл и панделка, вероятно имате поне един артистичен приятел, който би искал да помогне. Помислете за осветлението като част от декорациите.

Поръчайте покани и изпратете покани .

Трябва да отделите реално време за обмисляне на кого да поканите, без да обидите някой приятел или роднина. Преди да поканите някой, когото не сте виждали или разговаряли от години, не забравяйте, че сватбата ви трябва да бъде прекарана с хора, на които държите и които държат на вас. Бъдете дипломатични, когато мама иска да покани 200-годишната си голяма леля, която никога не сте срещали. Но бъдете и реалисти.

Препрочетете поканите няколко пъти. Трудно е да се поправи грешка при печат върху нещо, което вече е в пощата. Ако сватбата ще се състои във вила или друго трудно за намиране място, включете карта. Уверете се, че GPS или Google Maps действително помагат да се намери местоположението. Ако не го направят, вашата карта и упътвания трябва да казват на хората да не ги използват, иначе ще се изгубят. Картата трябва да включва телефонен номер “Помощ”, за да се обадите в деня на сватбата. Ако създавате уеб сайт или страница във Facebook за сватбата, обърнете се към нея в поканата.

Проверка за монтаж на рокля

Не забравяйте да се претеглите преди всеки монтаж, за да можете да следите близо до сватбения ден.

Вашият сватбен план

Планирайте вечер с годеницата си, за да проследите колко внимателно сте спазвали първоначалния си бюджет и график. Ако сте далеч от курса, сега е моментът да го коригирате.

4-6 месеца

Резервирайте булчински душ

Въпреки че обикновено това е приятел или член на семейството, който провежда това събитие за вас, трябва да се консултирате за датата и местоположението, за да сте сигурни, че ще бъдете на разположение този ден. Трябва да балансирате ролята си на гост с ролята си на булка в собствения си душ.

Резервирайте моминско парти

Това събитие също се организира и организира от близък приятел или роднина. Не го планирайте твърде близо до сватбения ден. Махмурлукът не е най-добрият начин да започнете сватбения си ден!

Книжно ергенско парти

Тази партия има репутация, че излиза извън контрол. Планирайте такова забавление като покер например, което ще запази гостите спокойни и спокойни.

Майстор или любовница на церемониите

Безпроблемният поток на сватбения ден, както церемонията, така и приемането, ще зависи от вашия MC Той или тя има реални отговорности. Те включват гарантиране: спазването на графика, пристигане на гостите и доставчиците на точното място в точното време, снимките да не стават с течение на времето, обяснението на услугата за вечеря, покана на гостите на бюфет масата , че гост-лекторите (включително този, който ще каже Грейс преди вечеря), се представят и не се изпълняват с течение на времето и че тостовете се представят в планирана последователност. Това е критична работа и не може да се възлага на никой незрял или нечленоразделен.

3 месеца

Изпробвайте вкуса с вашия кетъринг / заведение и вашия пекар.

Чудесен шанс да надникнете на сватбената си вечеря. Шансовете са, че няма да забележите храна на собствената си сватба.

Задръжте булчински душ

Трябва да балансирате ролята си на гост с ролята си на булка в собствения си душ. Бъдете дипломатични в даването на мнение относно храната за душ и декора. Душовете обикновено се провеждат с малко или никакъв алкохол. Непростимо е някой да бъде пиян под душ.

Правете моминско парти

Това ще бъде последното ви диво пътуване в обозримо бъдеще. Забавлявайте се и си спомнете добрите времена.

Правете Ергенско парти

По-забавно с момчетата – насладете се на този взрив от миналото.

Проверка за монтаж на рокля

Ами сега! Време е да се качите на стационарния велосипед и да ядете повече салати.

4 седмици навън

Започнете да финализирате подробности с вашите доставчици.

Всички отговори на вашите гости трябва да са до сега. Финализирайте номерата на гостите с вашия доставчик на храна или място.

Проверка на финалната рокля

Yahoo! Пасва!

Уверете се, че сте попълнили вашите листове с всички формалности за вашия DJ / Band: Избор на музика, имена на булчински партита, нужди и неща, и т.н.

Направете  срещи в салона  за Manny, Peddy, грим, тен, коса и др.

1 седмица

Ако все още не сте го направили, финализирайте вашата хронология с вашия DJ, място, кетъринг, фотограф, цветар и дизайнер (ако сте наели такъв). Крайният график трябва да бъде изпратен по имейл до всички тези доставчици. Няма оправдания за закъснение или изоставане от графика.

3-5 дни навън

Вземете смокинги

Уверете се, че плащате на всичките си продавачи или подгответе парите / чековете за всички продавачи на вашия сватбен ден.

Дайте списъка и шах на вашия кум или прислужница, за да не се притеснявате за това в деня на вашата сватба.

Сватбен ден

ТИ УСПЯ! Бъдете развълнувани от вековете традиции и любовта, която току-що сте споделили. Насладете се на деня на мечтите си.

Следващия ден

Оставете медения си месец.

Отделете малко време от бързането и просто се насладете!

Две седмици след сватбата

Благодарствени картички за сватбени подаръци

Проверете вашите карти за подаръци, за да сте сигурни, че няма да оставите никого настрана. Вземете приятел, който да ви помогне да проверите двойно.

Справочни писма и онлайн публикации за изключителни доставчици.

Чудесен начин да възнаградите хората, които са помогнали за успеха на деня ви. Не отлагайте това – тези хора са работили усилено за вас.