Ръководство за планиране на сватба стъпка по стъпка

Някой може да каже, че сватбеният ден е най-важният ден в живота им. Това е съюз, който е надминат само с раждането на децата. Ключът към щастливата и добре организирана сватба е подготовката и организацията. Това е целта на това ръководство за планиране на сватба стъпка по стъпка. Някои може да си помислят, че цялата реклама около планирането на сватбата е просто преиграване; това обаче не е така. Планирането на вашата сватба може да бъде едно от най-сложните неща за правене; особено ако не се подготвите за дългия списък с неща, които трябва да се направят. Този бърз малък списък за сватба трябва да ви помогне да накарате всички аспекти на вашата сватба да се движат в правилната посока.

Ръководство за планиране на сватба стъпка по стъпка – разбивка

Нека разделим планирането на вашата сватба на 3 секции. Първо ще говорим за бюджета, местоположението, списъка с гости и темата за сватбата. След като имаме посока къде; ще преминем към кога. Това са първите и основни неща, които трябва да бъдат обмислени и решени преди да се предприемат по-нататъшни стъпки.

След това ще преминем към всички резервации и резервации, които са свързани с планирането на сватбата. Това ще включва аспекти като кетъринг, групата и фотографа. Последното нещо, което ще разгледаме в този списък за сватба, ще бъде прислужницата и шаферките; кумът и шаферите; въдворите, носителят на пръстена и момичетата на цветята.

Ръководство за планиране на сватба стъпка по стъпка – Първа секция

Първото нещо, което трябва да имате предвид, когато започнете да планирате сватбата си, е бюджетът. Това обикновено е докачлива тема; тъй като традиционно родителите на булката ще поемат сметката. Въпреки това; сега, когато навлязохме в 21 век; точно както много други общи традиции; от родителите вече не се очаква да носят цялата финансова тежест. Средствата могат да дойдат отвсякъде; но най-важното е да получите реалистична оценка на това, което ще трябва да похарчите. След като разберете колко можете да похарчите; знаете колко можете да си позволите.

Следващото нещо в списъка за сватба в това ръководство за планиране на сватба стъпка по стъпка е списъкът с гости. Мнозина смятат, че това е най-трудната част от планирането на сватбата, защото трябва да се базира на бюджета. Решаването на броя на хората в списъка ви с гости отнема презентация на повечето хора относно местоположението и темата. Това се дължи на това колко специален е този ден. Всичко се върти около това с колко близки приятели и членове на семейството искате да споделите своя специален ден. Някои може да поискат да определят местоположението, темата и списъка с гости наведнъж; тъй като те ще допринесат основно за общите разходи. И по двата начина; списъкът с гости е решаващ фактор, когато разглеждате реалистичния бюджет, който трябва да отделите за другите аспекти на вашата сватба.

Сега сватбеният контролен списък идва до местоположението и темата. Колкото по-напред сте резервирали мястото, на което искате да направите сватбената церемония; толкова по-евтино ще бъде. Някои хора са много традиционни и искат да се венчаят в църква; но за тези, които искат да изберат друго специално място; има много алтернативни места, които да вземете предвид при планирането на вашата сватба.

Ето няколко идеи за планиране на местоположението на вашата сватба:

  • Паркът
  • Плажът
  • Място с историческо значение
  • Място от лично значение
  • В дом на семейство или приятели
  • В чужбина

 

След като сте решили местоположението; темата е следващата в списъка за сватба. Темата и местоположението понякога вървят ръка за ръка. Например; ако решите да направите плажна сватба; тогава темата най-вероятно ще се базира на някакъв луау. След като изберете тема, която да отговаря на вашия бюджет, местоположение и списък с гости; можете да преминете към по-сложните парчета от планирането на вашата сватба; като действителните резервации и резервации. (Вижте втория раздел на това ръководство за планиране на сватба стъпка по стъпка)

Последният аспект, разгледан в този раздел за планиране на сватбата, е всичко за кога. Запитайте се: Кога искам да направя сватбата си? Има 12 месеца всяка година. Някои са топли; някои са готини; някои са горещи; някои са студени. Може да искате да изберете специално време от годината, което е важно и за вас, когато планирате датата на сватбата си. Това може да е напомняне за това кога сте се срещнали, на базата на специален празник, който сте споделили, или просто любимото ви време от годината.

Хората идват с най-различни харесвания и антипатии; което означава, че младоженецът може да иска да направи сватбата през зимата; докато булката може да иска цветята да цъфтят, докато тя върви по пътеката. Постигането на компромис по време на годината за провеждане на сватбата е само един от многото компромиси, които ще трябва да бъдат направени през етапите на планиране на сватбата.

Ръководство за планиране на сватба стъпка по стъпка – Раздел втори

Тази част от сватбения контролен списък обхваща резервациите и резервирането на всички фини детайли на сватба; това включва всичко – от доставчика на храна до групата; от мястото на сватбата до фотографа.

Когато планирате сватбата си; ако едно нещо не е резервирано или резервирано правилно, то може да отхвърли цялата сватба. Двойната проверка и отново тройната проверка никога не могат да навредят. Последното нещо, което някой би пожелал, е да се появи на сватбеното си място и там няма нищо настроено. През по-голямата част; Резервирането и планирането на вашите сватбени дейности месеци преди същинската сватба ще спести много пари. Сватбите в последната минута винаги са склонни да струват повече от тези, които са планирани по-рано от времето.

Този следващ раздел основно се състои от по-сложните и подробни задачи, описани в това ръководство за планиране на сватба стъпка по стъпка. Това е от съществено значение за цялостния поток на сватбата като цяло. Ще трябва да изберете доставчик на храна за рецепцията. Кетъринг компанията трябва да бъде надеждна, професионална в това, което правят и най-важното да предлага качествено обслужване и страхотна храна. Доставчиците на храна могат да предоставят проби за тестване по време на етапите на вашето решение, за да се уверят, че предложеното меню ще отговаря на вкуса на булката и младоженеца.

Координирането на музиката обикновено е доста лесен аспект от планирането на вашата сватба. Всичко, което наистина е необходимо, е музикант, група или диджей, който може да бъде достатъчно гъвкав, за да отговори на музикалните симпатии на булката и младоженеца. Важно е да се търси полупрофесионална група; като едно от най-лошите неща би било, ако дори никога не се появиха. Вие също бихте искали да потърсите някой, който има опит със сватбите; тъй като те ще трябва да забавляват гостите и да поддържат настроението и събитията от рецепцията да текат; провеждайте гостите си през поредица от предварително проектирани събития за прием.

Така че в този момент от контролния списък на сватбата; първо трябва да се разгледа вида музика, на която женената двойка се радва заедно. Същата логика се отнася и за избора на вашия фотограф; тъй като това е важно решение, защото направените снимки ще бъдат вечни спомени завинаги.

Ръководство за планиране на сватба стъпка по стъпка – Раздел трети

Това е последният раздел в този списък за сватба и обхваща сватбеното тържество. Тази част от планирането на сватбата може би е най-трудната. Изборът на действителното сватбено тържество е много важен; не само на булката и младоженеца; но на избраните.

За повечето е голяма чест да бъдат избрани за кум или фрейлина; това е даденост; но също така е чест просто да бъдете избрани да участвате като шаферка, шаферки, момиче на цветя и / или носител на пръстени. Това обикновено съставлява сватбеното тържество; въпреки че допълнителни роли и позиции могат да бъдат добавени или премахнати в зависимост от желанията на младоженците.

Ръководство за планиране на сватба стъпка по стъпка – В преглед

Въпреки че има и други аспекти на планирането на вашата сватба, които трябва да са в списъка ви за сватба; това Ръководство за планиране на сватба стъпка по стъпка би трябвало да ви помогне да направите подходящите мерки и решения. Ключовото нещо, което трябва да запомните, когато планирате сватбата си, е бюджетът. След като разберете колко трябва да похарчите; всичко останало ще си дойде на мястото!

Ние тук от EtcTrade.com пожелаваме на вас и на любимия ви късмет в планирането на вашата сватба и всичко най-добро на дългото ви пътуване на семейно блаженство.