Избор на вашия сватбен фотограф – обяснени стилове на сватбена фотография

Избрали сте си дата, резервирали сте мястото си и сте започнали да пазарувате рокли. Сега търсите сватбен фотограф. Има много стилове на сватбена фотография и макар хората в бранша да знаят тези стилове отвътре, те са объркващи за двойки. Не забравяйте също, че не само избирате стил на фотография, но различни видове сватбени снимки могат да поставят различни изисквания към времето ви в сватбения ден.

Избирането на стила на фотографията, който искате на вашата сватба, се свежда до три неща. Какъв стил на изображенията искате, колко време искате да прекарате с фотограф в деня на вашата сватба и най-важното от всичко вашата собствена индивидуалност и комфорт пред камерата.

Има много различни модни думи за фотография. Винтидж, редакционен, артистичен или съвременен са само няколко. Може би по-объркващо те се използват от различни фотографи по различни начини. В крайна сметка двойките трябва да задават много въпроси и да правят много изследвания, преди да изберат фотограф, и да разчитат да видят пълен набор от снимки от завършени сватби. Не разчитайте на най-добрите пет или шест снимки от няколко сватби, за да направите избор .

Сватбените стилове на фотография са компромис между създаването на фантастична работа и спазването на графика. Фотографът може да създаде брилянтни снимки, но ако му отнеме твърде много време, вероятно няма да се насладите на преживяването.

Традиционна (или позирана) сватбена фотография

Много хора мислят за традиционната сватбена фотография като за безкрайни задушни групови снимки, където всички изглеждат сковани като дъска. Още по-лошото е, че различните колекции от хора изглежда продължават вечно. Мисля, че има мода да се намали традиционната сватбена фотография, но действителната работна рамка все още е същата за повечето сватбени фотографи. Снимките може да са по-стилни, но действителното преживяване през деня за булката и младоженеца е много сходно.

Винаги има компромис между вида на работата, която фотографът извършва, и времето, необходимо за заснемането му. По-официалните позирани снимки ще отнемат повече време за създаване и постигане. Всеки фотограф, който произвежда артистично поставена творба, ще се нуждае от известно време, за да направи най-добрата си работа. Важно е да разберете колко време ще му е необходимо и да разберете как ще се впише във вашия ден. Има фотографи, които отделят няколко часа за официални снимки. Уверете се, че сте доволни от това време в сватбения си ден. Ако не ви е толкова удобно пред камерата, може да ви е по-трудно този тип фотография. Добрият фотограф трябва да може да ви помогне и да ви успокои, но за много хора това все още може да изглежда малко плашещо.

Репортажна сватбена фотография (сватбена фотожурналистика)

Ако традиционното е свързано само с позираните фотографии, то репортажната сватбена фотография е обратното. Разчита на улавяне на моменти, когато се случват, и е по-скоро като документален филм за муха на стената. Тази форма на сватбена фотография означава, че фотографът прекарва по-голямата част от времето си на заден план и така става все по-популярен сред двойките. Сватбите също са все по-малко официални, отколкото преди. Документалната сватбена фотография изисква различен набор от умения от традиционната сватбена фотография, така че трябва да се уверите, че вашият фотограф има правилния фотографски фон и може да ви покаже пълни сватби, за да подкрепи това. Сватбената фотожурналистика е по-скоро пълен набор от снимки от целия ден, отколкото набор от дузина акценти. Има фотографи, които ще се възползват от най-новата банда, за да спечелят бизнес, но все пак използват същия стар стил, който винаги имат. Сватбената фотожурналистика е свързана с очакване и това да бъдеш на точното място в точното време. Не става въпрос за тясно насочване на хората, така че поставя много традиционни сватбени фотографи извън техния набор от умения. Има някои по-малко етични фотографи, които ще използват най-новите думи, за да подобрят присъствието си в търсачките, но все пак ще заснемат същите уморени стари снимки.

Ако сте сдържани относно снимката си, сватбената фотожурналистика е може би най-добрият ви избор. Снимката се случва, без наистина да осъзнаете и ще изглеждате най-естествено.

Въпреки че тези два подхода могат да изглеждат полярни противоположности, в действителност повечето сватбени фотографи ще предложат комбинация от тези два стила. Не са много сватбените фоторепортери, които не снимат поне някои официални фотографии, а традиционните сватбени фотографи ще снимат и неформални снимки. Разберете каква част от всеки фотограф обича да снима и по-добре ги попитайте какво харесва да снима най-много – шансовете са, че това е най-доброто, в което са.

Реколта сватбена фотография

Винтидж сватбената фотография е стил, който напоследък влиза на мода, но в много отношения е труден за количествено определяне. Винтиджът може да означава всичко – от използването на стари филмови камери по време на част от сватбата до различен подход към постпродукцията, за да се получат „ретро“ изглеждащи цифрови файлове. Има някои страхотни фотографи, но имайте предвид, че ако получавате файлове, които са силно редактирани в определен стил, рискувате снимките ви да изглеждат доста датирани няколко години по-късно. Ако наемах фотограф в реколта стил, аз лично бих искал поне част от сватбата, заснет на филм, не съм голям фен на фалшивите неща. Както винаги задавайте въпроси, вижте примери и вземете информирано решение.

Редакционна сватбена фотография

Този сватбен жанр е вдъхновен от модните редакции на лъскави списания, в най-добрия случай той може да създаде фантастични изображения от висок клас. За да направи това успешно в сватбен ден, фотографът трябва да бъде добре организиран и вероятно ще се нуждае от асистент, който да помогне за настройването на някои от снимките предварително, въпреки че това зависи от неговия или нейния стил. Направете проучването си, за да се уверите, че изискванията за време за този тип издънки отговарят на вашите планове. Ако наистина харесвате този тип фотография, но не искате да отделяте твърде много време за него в сватбения си ден, помислете за резервиране на отделна фотосесия след сватбата. Често се описва като боклук или цените роклята, отделна фотосесия може да е най-добрият начин да получите сватбения ден, който искате, и снимките, които ще харесате, без да загубите огромна част от сватбения си ден. Това също означава, че вие ​​и вашият фотограф можете да изберете идеалното време на деня за подходящата светлина и имате възможност за разсрочване, ако вали с дъжд. В много страни, особено в САЩ, сватбената фотография от висок клас се развива към три издънки: годежната снимка, сватбения ден и редакционната сесия. Не мислете непременно, че всичко трябва да се направи за един ден.

Художествена или изящна сватбена фотография

По същество еволюция на традиционната сватбена фотография, този тип фотография предлага съвременен поглед върху традиционния набор от позирани снимки, въпреки че и двете са малко използвани от фотографската общност термини, така че отново направете своите изследвания. В най-добрия случай този жанр може да създаде движещи се романтични изображения, но някои фотографи могат да използват едни и същи пози, така че да се чувства малко безлично. Помолете да видите много издънки и не се страхувайте да представите свои собствени идеи на вашата сватбена среща.

Заключения

Има много стилове на фотограф, но най-важното е да погледнете отвъд привличащите думи и да погледнете дълго и упорито в портфолиото. В крайна сметка компетентността на фотографа, който наемате, наистина е от значение. Опитът, личното обслужване и професионализмът са това, което гарантира постоянен стандарт на снимане от сватба до сватба, както и последователността и способността да се справят с различните условия на снимане, които се представят през целия сватбен ден. Портфолиото им трябва да показва добър баланс от снимки от булчински подготовки до първия танц. Задайте въпроси за това колко време ще им е необходимо, за да изпълнят всички тези важни официални снимки и снимки на двойки, и разберете колко време с удоволствие ще отделите. Дори и с по-наблюдателни стилове, планирането и комуникацията преди сватбата са жизненоважни, за да постигнете най-добри резултати и да ги постигнете ефективно. Спазвайте указанията и със сигурност ще имате незабравим сватбен ден със снимки, които да съвпадат.