Сватбени теми, за да направите големия си ден специален

Сватбените теми се използват от все повече двойки, за да превърнат големия си ден в събитие, което е едновременно значимо за тях и приятно за гостите им. Винаги можете да се придържате към сватбени теми, които са прости и елегантни, или да направите всичко, което никога преди не е правено, за да направите вашата сватба наистина специална. Не забравяйте, че сватбата е важен повод както за булката, така и за младоженеца и сватбената тема трябва да отразява това. Отделете време да седнете с партньора си, за да разгледате възможните идеи за сватбени теми, които ще зарадват и двамата. Помислете за настроението и атмосферата, които искате да създадете за вашата сватба. Искате ли да бъде много традиционно или забавно и странно? Изискан или спокоен? След това отидете малко по-дълбоко и помислете за личния си стил, личност и интереси. Когато разберете обща посока за измисляне на тема, идеите ще ви дойдат естествено. Разгледайте някои сватбени теми по-долу и областите на вашата церемония и прием, които могат да бъдат повлияни от избраната от вас тема.

Времеви период

Средновековие  – Перфектната обстановка за тази тема ще бъде в исторически църкви или замъци. Използването на калиграфия е чудесен начин да се разграничи този период от време. Декорации с готическо усещане и дълбоки наситени цветове като синьо и лилаво работят най-добре.

Викториански  – Идеалното място за церемония за тази тема е имение във викториански стил или градина с красива беседка и няма нищо по-подходящо за приемането от това да го направите в голяма бална зала. Дантелата може да се използва за украса не само на роклята на булката, но и на сервирането на масата и други елементи за декор. Отидете със светли цветове в бяло, почти бяло и пастели и не забравяйте да добавите чай в менюто.

1920-те  – булката може да бъде много креативна с външния си вид, като носи уникални шапки или облича дълги нишки перли. Шаферките могат да изберат по-къса рокля, която прилича на емблематичния флейп образ от онази епоха, а шаферите могат да спортуват с федора, за да ги върнат назад във времето. Вашата музикална селекция за рецепцията може да се съсредоточи около джаза, заедно с уникална настройка в стил кабаре.

Дестинация

Плаж  – Сватбата, която се провежда на плаж, изисква дрес кодът да бъде ежедневен, като роклите са за предпочитане къси. Раковините, морските звезди, джапанките и пясъчните замъци са популярни предмети, свързани с плажа, които често се използват в декора за тази сватбена тема. Сините, белите и пясъчните цветове обикновено представляват тази красива обстановка и трябва да се използват тропически екзотични цветя.

Градове  – Независимо дали правите сватба по местоназначение в различен град или просто искате вашата сватба да се чувства така, сякаш е на друго място, можете да включите конкретни елементи, за да накарате определен град да стане вашата сватбена тема. Използвайте добре цветове, исторически забележителности, културни реликви, цветя, които представят града и разбира се модата.

Интереси

Рок енд рол  – Най-важният аспект на тази сватбена тема е музиката, оставете вашите гости да рокендролират цяла нощ. Вместо да се обличате като класически булка и младоженец, отидете с нещо малко по-непокорно. Помислете за любимите си рок песни и използвайте елементи от песента за декориране на идеи.

Приказка  – Повечето момичета, които мечтаят за щастливото си време, се нуждаят от сватба, подходяща за принцеса. Вземете идеи за церемонията и приемането си от любимите си приказни истории. Можете да излезете с конски впрягове и голяма бална зала или да използвате фини щрихи, за да създадете тази тема.

Филм  – Големият екран е чудесен източник на вдъхновение за много двойки. Ако искате да уловите усещането за определен филм за вашата сватба, възможностите са безкрайни. От сватбеното облекло и музиката до храната и декорациите, има много различни неща, които можете да направите, за да оживите филма. Някои страхотни филмови теми включват Алиса в страната на чудесата, Грес и Отнесени от вятъра. Кои са някои от любимите ви?

Култура

Азиатски  – В Азия има толкова много разнообразни култури, всяка със свои уникални сватбени обичаи и традиции. Ако булката или младоженецът са от определен азиатски етнос, важно е да включите традиционната рокля на тази култура в сватбата, както и в храната. Други културни елементи, които могат да бъдат използвани навсякъде, включват традиционни модели, произведения на изкуството, цветове, писане и т.н.

Сезони

Пролет  – Времето става все по-топло и цветята цъфтят, няма по-добър сезон за вашата сватба. Градинската сватба би била идеална за този сезон, интензивното използване на цветя и пеперуди са особено често срещани за пролетните сватби. Цветовете, които се използват, обикновено са леки, тъканите също, сдвоени с тези, които съдържат много пресни плодове, зеленчуци и билки.

Лято  – Всички обичат лятото, затова е един от най-популярните сезони за сватба. Церемониите на открито са идеални за това време на годината и има много различни места, от които можете да избирате. Използването на ярки и живи цветове е идеално за този сезон. Сервирайте ястия и напитки, които са освежаващи и оставете вашето сватбено тържество да носи нещо леко и удобно.

Есен  – Този сезон ни кара да мислим за падащи листа и богати цветове като червено, оранжево, златно и кафяво. Ако времето не е твърде хладно там, където сте, сватбите на открито все още могат да бъдат много подходящи. Менюто трябва да включва ястия, приготвени с храни, често срещани през този сезон, като тикви и ябълки. Централните елементи с есенни листа и свещи също са чудесни за приема.

Зима  – Сватбените теми на зимната страна на чудесата са популярни сред много двойки. Тъй като бялото е основният цвят, е лесно декорът да изглежда едновременно изискан и елегантен, особено като се използват сребърни или златни акценти. Помислете за начини да включите снежинките в декорацията на вашето място и за вашите сватбени услуги.

Сватбена цветова схема  – След като решите дадена тема, изборът на комбинация от цветове, който да използвате по време на вашата сватба, става много по-лесен. Изберете цветове в нюанси, които са представителни за вашата тема.

Място за сватба  – Сватбените теми също играят важна роля при избора на място за церемонията, както и за прием. Наличието на тема помага да стесните възможностите, които имате за провеждане на сватбата си.

Сватбено облекло  – сватбените теми могат да повлияят на облеклото на булката, младоженеца, сватбеното тържество и понякога дори на гостите. Независимо дали сте решили да облечете нещо традиционно или нестандартно, официално или ежедневно, всичко зависи от това как се вписва във вашата тема.

Сватбени декорации  – Търсите един по рода си централни елементи и настройки на масата? Нека сватбените теми вдъхновяват декора на целия ви прием.

Сватбено меню  – Сватбените теми могат значително да повлияят на храната, която сервирате на гостите си по време на рецепцията. Вашето меню може да отразява определен период от време, култура, местоположение или сезон.

Сватбени услуги  – Подарете на гостите си нещо специално, което да приберат вкъщи в знак на благодарност. Подаръците, свързани с вашата сватбена тема, ще им напомнят за страхотното прекарване на времето.

Сватбена  флорална композиция – С толкова много цветя, от които да избирате, сватбената тема улеснява много да се спрете на цветна комбинация за вашата флорална композиция и да я стесните до определен стил.

Сватбена торта  – Сватбените торти са се превърнали в произведение на изкуството само по себе си. Вашата сватбена торта може да бъде едно от най-добрите изображения на вашата тема. Обсъдете идеите си с експерта и ги оставете да извършат своята магия.

Сватбени покани  – Нека всички знаят какво да очакват във вашия голям ден, като включите сватбената тема във вашите покани. Това е чудесен начин да накарате хората да се вълнуват и да очакват с нетърпение да бъдат там.

Сватбен уебсайт  – След като поканите излязат, гостите ви могат да получат актуализации за вашата сватба, да разгледат какво правите, за да се подготвите за големия ден и да получите повече информация за това какво да очаквате чрез вашия уеб сайт за сватба. Привлечете вниманието им и ги развълнувайте, като създадете уебсайт изцяло в стила на планираната от вас тема.

Прочетете също Прости идеи за сватба в центъра, които добавят красота към масата