Съвети за създаване на сцена за вашия голям ден

Покани

В нетърпението ви да вкарате датата в календара на всички е лесно да изпратите поканите си, преди да сте помислили сериозно за датата, която искате. Но имайте предвид, че вашите покани са първото действително въведение на вашите гости в сватбения ви ден; те помагат за установяване на тона и показват какво да очаквате.

Обмислете външния вид на вашите покани, както и информацията, която включвате. Да, искате поканите ви да изглеждат прекрасно, но не и на цената на жизненоважни подробности, които гостите ви ще изискват, като времена, местно настаняване и упътвания. Обмислете всички тези неща, така че да могат да бъдат включени в дизайна, вместо да бъдат натъпкани в плик в последния момент или просто игнорирани.

Предоставянето на жизненоважна информация може да гарантира, че гостите ще бъдат добре обгрижвани, добавяйки към вълнението и очакването за вашия специален ден.

Задаващи очаквания

Ако правите нещо малко по-различно за вашата сватба, може да се притеснявате как ще реагират вашите гости. Според нашия опит, вашите близки ще бъдат повече от готови да приемат, оценят и често приветстват нещо необикновено. Най-важното е да ги уведомите какво да очакват.

Сега, ние не ви предлагаме да разкриете всичките си планове предварително, но ако искате да включите лекомислено състезание за печене във вашия прием, уверете се, че сте уведомили достатъчно добре и подчертайте, че това е само малко забавление; не искаш леля Дорис да губи сън заради черешата си Бейкуел. Възхищаваме ви се за предходните обичаи и за създаването на вашия ден! Въпреки това, гарантирането, че всички разбират идеята ви преди време, ще направи нещата по-гладко в големия ден и ще позволи на гостите ви да навлязат в духа на нещата.

Организирайте пристигането на вашите посетители.

На събитие малките детайли често правят най-голям ефект. Разбираме, че логистиката не е приятна, но ако сте наели прекрасно, но отдалечено място, осигурете карти на гостите си (това може да са прекрасни, ръчно нарисувани карти), организирайте поставянето на знаци, когато хората се приближават до платформата и направете възможно най-лесно хората да ви намерят. Искате денят да започне с това, че всички се чувстват спокойни и доволни, а не напрегнати и напрегнати.

Ако имате посетители, които пътуват отдалеч, уверете се, че те са посрещнати с усмивка, студена напитка или може би чаша горещ шоколад, когато пристигнат. Повярвайте ни, когато казваме, че това ще направи огромна разлика.

Осигуряване на насоки през целия ден

През целия ви ден важи едно и също правило. Независимо дали гостите не са сигурни къде трябва да отидат или какво ще се случи след това, нещата може да станат малко напрегнати – дори най-традиционните сватби може да имат въпроси кога да хвърлят конфети или къде да се разхождат след церемонията.

Премахнете объркването, като публикувате малки табели, включително упътвания в поръчката ви за обслужване, и разполагате с помощници, които да насочват гостите. Това не трябва да е натрапчиво; атрактивните табели ще успокоят посетителите, но също така ще предложат декоративен щрих към деня ви с много място за въображение.

Следвайте идеята си

Толкова често цялата ви упорита работа е отменена от малки детайли в деня, който не следва напълно вашата визия. Помислете за многото етапи от деня, средата, която искате да създадете, и как това ще бъде реализирано.

Например, позволете гъвкавост в графика си, ако искате да имате небрежен и спокоен ден. Строгият график и булката, която гледа часовника, бързо ще развалят спокойна атмосфера. Търсите романтична визия? Мекото осветление ще подобри вашия декор; силните флуоресцентни светлини ще се сблъскат с вашите деликатни докосвания.

Тези компоненти могат да се контролират чрез обмисляне на логистиката на вашия сватбен ден, за да сте сигурни, че сте поставили сцената точно и реализирате вашата сватбена визия.