7 начина да откроите картите си за запазване на датата

Уведомете гостите на сватбата си предварително за големия ден, преди да кажете „да“ на роклята. Картите за запазване на датата са забавен, неформален начин да обявите датата на вашата сватба на гостите си. Всякаква повече информация, която имате, може лесно да бъде добавена.

През последните години популярността на картите за запазване на датата нарасна. Те не са предназначени да заемат мястото на поканата за сватба, а това ще стане по-късно. Това е просто средство за информиране на хората достатъчно дълго преди време, за да могат да правят планове (или да не правят други планове) за този ден. Картите за запазване на датата обикновено са плоски пощенски картички, които гостите могат лесно да залепят за хладилник или да закачат на табло за бюлетини.

Седем начина да изпъкнете сватбените си покани за запазване на датата

1) Подгответе се предварително

Шест месеца преди сватбата изпратете карти за запазване на датата. Може да искате да ги изпратите дори по-рано, ако планирате сватба по дестинация, където гостите трябва да направят пътуване и настаняване. Поканите за сватба се изпращат приблизително два месеца преди сватбата.

2) Бъдете наясно с етикета

Ако изпратите карта Save-the-Date, трябва да включите и покана за сватба в пакета. Това е може би най-важният сватбен етикет, който трябва да имате предвид. Картата за запазване на датата е нещо повече от напомняне. Това означава, че лицето в крайна сметка ще получи официална покана (която ще съдържа RSVP карти, конкретното местоположение и друга подобна информация).

3) Включете лично отношение

За да добавите личен щрих, използвайте снимката си. Можете също да избирате от няколко предварително проектирани теми, които можете да използвате такива, каквито са или да модифицирате, за да отговарят на вашите предпочитания. Изисканият скрипт, модерните шрифтове, геометричният многоъгълник и флоралите са всички опции. Тъй като вашата сватба е толкова уникален повод, вашата картичка трябва да изразява вашата любов и щастие като двойка.

4) Използвайте дебел картон

Въпреки че не е нужно да прекалявате с хартията, идеално е да отпечатате вашите карти за запазване на датата върху масивен картон. Гостите може да пожелаят да го публикуват на хладилника си или на таблото за бюлетини. Хартията Th43474c може да се накъса, разкъса или избледнее, ако е твърде лека. Кратка бележка за хартията: Ще искате да вземете нещо по-тежко от 80 lb (обикновената хартия за принтер е 20 lb.). Ако надхвърлите 160 паунда, принтерът ви може да блокира. Един от най-разпространените картони е памукът. Той е здрав, дълготраен и с лека текстура. Има изчистен, класически външен вид и е съвместим с лазерни принтери. Крафт картонът има уникална и рустикална естетика поради по-дълбокия си нюанс и грубо усещане. Той е идеален за селски танц на плевня или сватба на открито.

5) Придържайте се към традицията или инжектирайте малко забавление

Запазете картите си за запазване на датата традиционни по дизайн или добавете малко хумор и личен усет. Можете да включите парчета от вашата сватбена тема (ако сте толкова далеч в процеса на планиране) или спомени от значим повод, като вашия годеж или първа среща.

6) Ако не знаете къде отивате, пропуснете го.

Ако не сте сигурни за местоположението, за предпочитане е да го пропуснете. В противен случай ще трябва да изпратите друга карта или да се свържете с всички по телефона или имейл за планиране на сватбата: колкото по-малко стрес, толкова по-добре.

7) Приятно прекарване на правенето им!

Най-добрият съвет? Забавлявай се! Не е нужно да съпоставяте картите си за запазване на датата с вашите сватбени покани (или дори вашата сватбена тема, по този въпрос). Позволете на въображението си да се развихри.

На карти за запазване на датата добавете следната информация:

Имена на булката и младоженеца
Дата на сватбата Град и щат Телефонен номер или имейл адрес Местоположение (ако е известно) Сватбен уебсайт (ако е наличен)